Hem          Vardag         Minnen         Texter         Drömmar & framtid         Resor         Videoinlägg

Mitt år - 2012

Linnea Järkstig / 31 December, 2012 - 12:00 / Vardag
5 kommentarer

En av de sista bilderna på mig från 2011. Jag var sjukt taggad på ett nytt år.
 
Det här året har jag spelat ishockey med "fel" hockeylag. Vi svek Vilhelmina för Lycksele.
 
Jag har hunnit tatuera mig.
 
2012 pluggade jag sjukt mycket. Så mycket att jag inte förstår själv hur jag orkade med.
 
Firade påsk med den här sötaste hunden, Bonnie men också med farmor, farfar, familjen och Lillan såklart! ;)
 
Jag drev Bling UF, mitt UF-företag där jag sålde smycken. Detta är bland det roligaste jag gjort på gymnasiet, då jag själv fick testa driva ett företag och dessutom fick delta på olika mässor. På den regionala mässan vann jag "bästa affärsplan" och "bästa UF-företag", helt otroligt!
 
 
I maj åkte jag till Stockholm med klassen och stora delar av skolan. Det blev en hel del alkohol och studiebesök, med andra ord superkul! :)
 
Dessutom blev det ett besök på Skansen. Love it!
 
Veckan innan jag åkte till Stockholm med klassen och skolan så var jag i Stockholm för att tävla på SM i ung företagsamhet. Jag vann ingenting men hade det jätteroligt och fick dessutom träffa flera andra ungdomar som drev UF-företag.
 
Här är en bild från galamiddagen på UF-mässan, det är jag och alla andra tävlande från Västerbotten. Min faster följde med till SM i Stockholm så då fick jag även en hel del tid tillsammans med henne, bland annat hann vi gå spökhuset på Grönalund tre gånger.
 
Efter två veckor i Stockholm lämnade jag in mina sista uppgifter på gymnasiet och hade studentvecka. :)
 
Under studentveckan hände ett och annat. Jag kan säga att det inte var ovanligt att se vi studenter i den här bilen, även kallad "partybussen". Denna vecka kommer jag nog aldrig att glömma.
 
Efter studentveckan kom den efterlängtade dagen, studenten. Helt sjukt vad gammal jag är.
 
 
Den som gråter på studenten kommer jag att slå. Ingen får gråta! - sa jag hela dagen.
Vem var det som satt och grät hela kvällen? Jo hon som sagt att ingen får göra det såklart ;)
Hade verkligen en fantastisk tid på Luspengymnasiet, kommer aldrig att glöma den.
Ser även fram emot att hälsa på alla i Storuman framöver, det måste jag.
 
På studenten vann jag ett stipendium för bästa projektarbete. Stolt tjej! :)
 
Efter studenten och en sommar fylld med arbete flyttade jag till Sundsvall. Det här är min första skoldag på Mittuniversitetet.
 
 I två hela veckor blev jag nollad. Då fick jag lära känna massa härliga människor, mina klasskamrater.
 
Jag fick världens bästa klass!
 
I höstas hade jag en "återträff" med det här gänget. Hanna fyllde 18 år så det firade vi med att sova på hotell och gå på femman. Känns konstigt att inte träffa dessa tjejer så ofta längre, men när vi väl är med varandra känns det som att vi knappt varit ifrån varandra. :)
 
Jag har lärt känna bästaste Krickan_92. En tjej som nästan är lika galen som mig, fast bara nästan. Fast hon älskar ju Vilhelmina mer än mig i alla fall ;)
 
Under den här terminen i Sundsvall har jag hunnit skämma ut mig. Eller bjuda på mig själv.  Varit mig själv.
 
Dessa underbara tjejer har jag lärt känna under året (och Kajsa, Lina, Tilde såklart). Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan mina ångestkompisar, de är min andra familj.
 
Avslutningsvis kan jag säga att detta har varit ett helt fantastiskt men också fartfyllt år. Det har hänt jättemycket saker i mitt liv och det är jag glad för. Detta har varit ett awesome år och jag hoppas att 2013 kommer bli lika bra, om inte bättre ;)
 
(Alla bilder är inte tagna av mig utan också av mina vänner. Fråga om ni vill veta vem som är fotografen ;))
Hanna, den får ju inte glömmas!

Plugg plugg plugg

Linnea Järkstig / 28 December, 2012 - 16:27 / Vardag
0 kommentarer

...

Blir bra

Linnea Järkstig / 27 December, 2012 - 22:53 / Vardag
1 kommentarer

Det kommer att bli en bra nyårsafton.

Fest hos Mange

Linnea Järkstig / 25 December, 2012 - 20:51 / Vardag
0 kommentarer

:p

Uppesittarkväll

Linnea Järkstig / 23 December, 2012 - 19:45 / Vardag
1 kommentarer

Uppesittarkväll med mina stora familj, alltså med farmor, farfar, faster och farbror också. Det är jättemysigt. Nu börjar jag verkligen känna att det är julafton imorgon.

Önska oss lycka till ikväll, hoppas vi vinner! :)

Juletider...

Linnea Järkstig / 23 December, 2012 - 17:16 / Vardag
0 kommentarer

Just nu sitter jag i stugan med mamma, pappa och Gustav. Vi tittar på gamla fotografier sedan jag och Gustav var små, vi var så söta.
Jag blir verkligen nostalgisk när jag ser gamla foton, tänkt om jag hade kunnat resa tillbaka i mina minnen. Det har varit awesome. Då hade jag lätt gjort om Parisresan tillsammans med våra kusiner.
Lätt sötaste! Frida, jag, Emelie och Gustav :)

Äntligen jul

Linnea Järkstig / 21 December, 2012 - 22:04 / Vardag
0 kommentarer

Under de senaste dagarna har jag rest, så igårkväll var jag äntligen hemma i Vilhelmina. Det känns härligt att få träffa alla, jag har faktiskt saknat vänner, familj och släkt jättemycket.

Ikväll har jag träffat Hanna, vi hängde lite på raggen och tog igen allt skvaller jag missat. Verkligen mysigt att träffa henne, det var ju två månader sedan sist.

Dock läser jag en kurs över jul så måste försöka plugga också, det kommer verkligen bli en utmaning att hinna träffa alla och plugga samtidigt. Men det får jag se till att klara. :)

En lång dag

Linnea Järkstig / 17 December, 2012 - 22:43 / Vardag
0 kommentarer

Idag har jag gjort sådana här, jag ska snart åka har panik, saker. Med andra ord har jag städat, diskat och bokat in en tvättid imorgonbitti. Jag vill ju inte komma hem till en äcklig lägenhet efter jul...

Hur som helst är det här min näst sista natt i Sundsvall innan jag åker till Mamma och Pappa över jul. Lite blandade känslor kring det faktiskt. Känns både tråkigt och roligt. Nu taggar vi jul!

Glöggmys

Linnea Järkstig / 16 December, 2012 - 23:09 / Vardag
0 kommentarer

Helgen har spenderats med Oscar och Isabell i Umeå. Det har varit jättekul att få träffa de, önskar att det hände lite oftare.

När jag kom hem ikväll var jag ganska bitter, tåget var försenat med en och en halv timme... men när jag får träffa ångesttjejerna blir allt bra.

Vi hade lite glöggmys ikväll och jag har precis kommit hem. Med andra ord blev det en superkväll! :)

Hobbit

Linnea Järkstig / 14 December, 2012 - 20:59 / Vardag
0 kommentarer

Nu blir det The Hobbit på bio, woop woop!

Dessa tjejer är taggade :)

Medelblad är klar

Linnea Järkstig / 13 December, 2012 - 23:49 / Vardag
0 kommentarer

Äntligen är Medelblad klar! Det krävdes en hel del slit, problem och sömnlösa nätter. Men jag tror aldrig jag haft såhär kul på skolan. Det här gjorde vi bra!

Bästa redaktionen och bästa tidningen, bättre kan det inte bli. ;)

Deadline nr1

Linnea Järkstig / 13 December, 2012 - 17:07 / Vardag
0 kommentarer

Nu har vi precis gjort klart halva tidningen. Tolv sidor till klockan 17.00.

Är sjukt peppad. Nästa är klockan 23.00. Tagga! :)

Jag luktar svin

Linnea Järkstig / 13 December, 2012 - 00:58 / Vardag
0 kommentarer

Nu är jag just hemkommen och nyduschad efter dagens redaktionsövning. Flera timmar spenderades i grisfarmen vilket resulterade i sjukt mycket skrubbande för att få bort stanken, men kul var det. Och bra blev det!

Känns som att jag bor på skolan eftersom jag varit där från 8-24 men samtidigt är detta bland det roligaste jag vet. Så det gör ingenting.

Till middag blev det pizza med nästan hela redaktion C, vilket var supermysigt. Jag tror seriöst att jag snart flyttar till skolan, jag trivs så sjukt bra!

Ute på uppdrag

Linnea Järkstig / 12 December, 2012 - 12:41 / Vardag
0 kommentarer

Nu sticker jag, Thea och Kajsa ut på uppdrag. Vad vi ska göra kan jag inte säga, men det kommer bli awesome! :)

Redaktionsövning är det roligaste jag vet, jag skulle lätt vilja ha det varje dag.

Redaktionsövning

Linnea Järkstig / 10 December, 2012 - 18:44 / Vardag
0 kommentarer

Hela den här vecka har vi redaktionsövning. Det innebär att vi är uppdelade i fyra olika redaktioner och har till och med torsdag på oss att göra en tidning på 24 sidor. Jag är med i redaktion C, alltså den bästa!

Hur som helst har vi arbetat hela dagen och det är verkligen superkul. Lätt det roligaste jag gjort på Mittuniversitetet hittills. ;)

Här kommer en bild från ett av våra redaktionsmöten idag.

Birsta med bästa

Linnea Järkstig / 08 December, 2012 - 18:39 / Vardag
0 kommentarer

Idag har jag mött upp farmor och Lillan i Birsta för att umgås. De åkte hit med IKEA-bussen över dagen, synd bara att de inte kunde stanna längre. Vi shoppade, provade glasögon och åt såklart massa mat. Jag och Lillan hittade inte så jättemycket på stan, knappt någonting, men "tanterna" (farmor och hennes vän) var vi tvungna att jaga när de sprang genom affärerna.
Det var härligt att få lite tid med farmor och Lillan men när jag väl träffar dem så känner jag verkligen hur mycket jag saknar dem... det går inte att beskriva. Nu längtar jag ännu mer till jul då jag får träffa släkt och vänner. Det ska bli så härligt att komma "hem" ett tag!

Årets partypingla

Linnea Järkstig / 08 December, 2012 - 06:23 / Vardag
1 kommentarer

Gårkvällen var precis som jag trodde att den skulle bli, hur bra som helst. De flesta hade sjuka uppdrag, som att hela tiden prata om mens eller som jag hade, att ständigt ställa sig upp klappa händerna och skrika. Jag tror inte det var en enda person som hade tråkigt, den här sittningen kommer vara svår att slå.
Inte nog med att det hände ett och annat kul, jag blev till och med utsedd till Årets partypingla. Verkligen en överraskning!

Sittning!

Linnea Järkstig / 07 December, 2012 - 19:51 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll är jag på sittning, och det kommer bli awesome!
Jag har längtat hur länge som helst, detta måste nog vara höjdpunkten av studentlivet. Jag känner på mig att det kommer bli en toppenkväll. :)
Tentan gick dessutom jättebra, så just nu är livet sjukt bra.

Tenta!

Linnea Järkstig / 07 December, 2012 - 13:25 / Vardag
1 kommentarer

Om 40 minuter har jag tenta... Önska mig lycka till. Det behövs alltid!

Hoppas hoppas hoppas att jag klarar den, men det borde jag. Det ska jag.

Kakor, te & plugg

Linnea Järkstig / 06 December, 2012 - 15:18 / Vardag
0 kommentarer

Sitter hos Kajsa och pluggar inför tentan. Det känns som att jag kan det mesta så är inte så jättefokuserad, men lite lättare går det när vi laddat upp med te och kakor.

Om mindre än 24 timmar blir det tenta. Jag är nervös men hoppas att det går bra. :)

ZzZzzzzzzZZZZzz

Linnea Järkstig / 05 December, 2012 - 21:03 / Vardag
0 kommentarer

Tentan tar död på mig... nu går jag och lägger mig. Godnatt!

Elva timmar i skolan

Linnea Järkstig / 04 December, 2012 - 19:43 / Vardag
0 kommentarer

Jag sitter just nu på kvällsföreläsningen om redigering, denna vecka pratar vi om magasinredigering. Det tycker jag är väldigt intressant!

Efter jul kommer kvällskursen vara slut, vilket känns ganska tråkigt men samtidigt härligt. Först ska vi göra en examinationsuppgift som innebär att vi ska redigera något som har med magasin att göra. Vi får uppgiften idag, spännande! :)

Mina vänner ser sjukt trötta ut, fast inte så konstigt när man snart varit i skolan elva timmar.

Sociala medier & lunch

Linnea Järkstig / 04 December, 2012 - 12:35 / Vardag
0 kommentarer

När det pratas om gratis lunch, då är vi i ångestklubben (jag & mina vänner) där!

Tar avbrott från alla lektioner för att gå på en lunchföreläsning om sociala medier. Spännande. Tummen upp gör gratis lunch.

Frukost på sängen

Linnea Järkstig / 03 December, 2012 - 07:05 / Vardag
0 kommentarer

Frukost på sängen till julkalendern. Det är en bra start på dagen! :)

Nu kanske jag orkar med en hel pluggdag... tenta på fredag.

Adventsmys

Linnea Järkstig / 02 December, 2012 - 14:44 / Vardag
0 kommentarer

Innan familjen åkte hemåt idag hade vi en liten julfika. Glögg, lussekatter, julskum, myrstackar, julmust och pepparkakor. Mysigt!

Känns alltid lika tungt när besöket åker. Men vi ses ju till julen. :)

Helgalen dag

Linnea Järkstig / 01 December, 2012 - 21:32 / Vardag
0 kommentarer

Jag och Gustav har handlat i Birsta hela dagen, det blev en hel del kläder till honom och massor av julklappar. Därefter blev det tv-spel och sedan tacomiddag, mys!

Nu ska vi se bio. Vi sitter redo med en blockbuster och är redo för lite vampyrer. Det här blir andra gången jag ser Twilight på bio, men jag är ändå sjukt pepp! :)

Snöstorm

Linnea Järkstig / 01 December, 2012 - 08:16 / Vardag
0 kommentarer

Det känns väldigt passande med "snöstorm" den första december.

Jag sitter nu och pluggar lite, ska snart väcka Gustav för julkalendern. Bara 24 dagar kvar! :)- K o n t a k t -