Hem          Vardag         Minnen         Texter         Drömmar & framtid         Resor         Videoinlägg

Finbesök

Linnea Järkstig / 30 November, 2012 - 23:13 / Vardag
0 kommentarer

Hela dagen har tillbringats i skolan, men efter skoldagens slut väntade familjen i min lägenhet. Mamma och pappa är här för att göra något, jag vet inte riktigt vad. Medan Gustav sover hos mig.

Vi har redan hunnit kolla in skolan, ätit god middag och spelat tv-spel. Det här kommer bli en toppenhelg! Kul med lite tid för lillebrorsan. :)

När jag inte pluggar får jag ångest

Linnea Järkstig / 29 November, 2012 - 22:53 / Vardag
0 kommentarer

Det känns som att jag bara skriver om hur mycket jag pluggar just nu, men det känns som att det är det enda jag gör. Idag var jag på skolan mellan sju och fyra. Vilket inte är ovanligt.

Idag bestämde jag mig för att, trots att jag har tenta om en vecka, ta det lite lugnt. Med andra ord bestämde jag mig för att träna. Äntligen! Så sjukt härligt med ett avbrott från vardagen.

Nej nu ska jag sova. Larmet står på 05.30. Önska mig lycka till. Godnatt.

Pausar i plugget

Linnea Järkstig / 28 November, 2012 - 20:02 / Vardag
0 kommentarer

Nu pausar jag plugget för att se Uppdrag granskning. Jag är taggad!

Lycklig vinnare

Linnea Järkstig / 27 November, 2012 - 20:43 / Vardag
3 kommentarer

Dagens fotouppgift var även en tävling som gick ut på att tjäna ihop poäng. Ett poäng för varje grupp människor man tagit kort på och ytterligare ett poäng om man tagit bäst bild.

Jag vann i sju kategorier. Efter att alla poäng var räknade insåg vi alla att jag vunnit. Woho! Blev hur glad som helst. Och inte nog med det så var priset en tårta. :)

Bilddag

Linnea Järkstig / 27 November, 2012 - 17:13 / Vardag
0 kommentarer

Idag har halva journalistklassen haft fotograferingsdag. Vi har alltså sprungit omkring på stan och fotat alla möjliga kategorier människor. Jag har lärt mig supermycket och det har verkligen varit hur kul som helst. Jag har blivit taggad på att bli bättre på fota nu :)

Pluggar hela tiden

Linnea Järkstig / 26 November, 2012 - 19:49 / Vardag
0 kommentarer

Det känns som att jag bara pluggar och pluggar... som tur är har jag tenta nästa vecka så då kommer det här intensivplugget äntligen vara över. Jag hoppas i alla fall att jag åtminstone får en kort stund med lugn efter tentan. Det behövs!

En dag i ångestklubben

Linnea Järkstig / 25 November, 2012 - 21:29 / Vardag
1 kommentarer

Dagen har bestått av ångestplugg i flera timmar. Jag satt med mina vänner på skolan och tragglade upphovsrätt, tryck- och yttrandefrihet, förhoppningsvis kommer jag ihåg något imorgon...

Sedan dämpade vi ångesten med pizza och glassbuffé på Biteline. Med andra ord har det varit en bra dag/kväll. Med dessa tjejer blir allt bra! :)

Myskväll

Linnea Järkstig / 24 November, 2012 - 23:02 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll har jag och Kristin lagat mat, pratat om allt möjligt och sett film. Det har varit hur mysigt som helst. Vi borde ha fler kvällar som de här! :)

Pizza och hamburgare

Linnea Järkstig / 24 November, 2012 - 13:36 / Vardag
0 kommentarer

Först ångestfrukost. Nu stan.

"Det är bra med sånna där mobiltelefoner, de börjar bli populära nu. Mobiltelefoner, hamburgare och pizza är det enda som är populärt." - sa gubben i busskuren. Lätt dagens höjdpunkt.

Kräftskiva

Linnea Järkstig / 23 November, 2012 - 19:25 / Vardag
1 kommentarer

Just nu är jag på min första kräftskiva någonsin. Så jävla kul!

Vilhelmina i DN

Linnea Järkstig / 22 November, 2012 - 13:20 / Vardag
2 kommentarer

Glädjen som uppstår när man upptäcker att Vilhelmina pryder framsidan av Dagens Nyheter. Och dessutom ett helt uppslag. Vackert!

Redaktionsövning idag

Linnea Järkstig / 21 November, 2012 - 09:03 / Vardag
0 kommentarer

Idag har min klass redaktionsövning med folk och försvar. En påhittad konflikt mellan Vitryssland, Lettland och Ryssland är det vi ska rapportera och göra en tidning om.

Jag har rollen som nyhetschef så den här dagen kommer nog bli stressig, lärorik och väldigt rolig. Jag är taggad!

Tungt men spännande

Linnea Järkstig / 20 November, 2012 - 19:48 / Vardag
0 kommentarer

Just nu sitter jag och läser domar från tingsrätt, hovrätt och högsta domstolen om Åke Green fallet som inträffade 2003. Det kan låta tungt, men när jag väl börjat sätta mig in i det är det ganska intressant.

Tro det eller ej, men kursen om lagar och regler inom media är sjukt rolig. Det borde alla få lära sig om! Ingen skulle ju må dåligt av lite information om tryck- och yttrandefrihet, offentlighetsprincipen m.m. :)

Träningspasset - södra berget

Linnea Järkstig / 20 November, 2012 - 07:38 / Vardag
0 kommentarer

Igårkväll blev det en löptur med Kajsa! :) Vi sprang ända upp till södra berget, vilket jag tyckte vi gjorde fantastiskt bra. Väldigt uppfriskande även om jag knappt orkade röra mig efteråt... det här måste vi göra om!

Någon fler än jag?

Linnea Järkstig / 19 November, 2012 - 07:57 / Vardag
1 kommentarer

I helgen julpyntade jag min lägenhet. Det gick snabbt eftersom det enda jag har är en ljusstake. Men jag är nöjd ändå! :)

Är det bara jag som är supertaggad på julen?

IKEAfrulle

Linnea Järkstig / 17 November, 2012 - 10:20 / Vardag
0 kommentarer

Sitter och äter frukost på IKEA med trevligt sällskap. Det här borde vi göra oftare! :)

Redigeringskväll

Linnea Järkstig / 16 November, 2012 - 22:52 / Vardag
0 kommentarer

Just nu är jag på skolan med Evelina, Lina och Linnea. Vi har suttit här sen sju någon gång och jobbar på förfullt. Dock avbryts hela tiden vårt studerande av Håkan Hellstrom, Kent och Ellen-filmer, härliga fredag!

Nej snart börjar vi bli klara, och imorgon väntar en fullspäckad dag! :)

Fredagsmys

Linnea Järkstig / 16 November, 2012 - 16:23 / Vardag
0 kommentarer

Nu är det dags för fredagsmys så ikväll lyxar jag till det med en tacomiddag. Mys!

The Norrland project

Linnea Järkstig / 15 November, 2012 - 19:57 / Vardag
0 kommentarer

Har just sett bildtvåornas redovisning med bilder från The Norrland project. Det var verkligen superkul och väldigt intressant att se. Jag blev inspirerad.

Nu blir det veckans höjdpunkt, afrodance med Kristin! :)

Ångest

Linnea Järkstig / 14 November, 2012 - 16:31 / Vardag
0 kommentarer

Nej nu börjar jag få ångest... varför får jag inget gjort? Ikväll har jag i alla fall föreläsning i två timmar med redovisning och idag har jag haft en deadline. Efter detta borde kanske plugghjärnan förstå att det inte är helg, det är vardag.

Det hoppas jag i alla fall! Nu blir det middag på skolan med bästa klasskamraterna :)

Lugn men bra dag

Linnea Järkstig / 13 November, 2012 - 21:36 / Vardag
1 kommentarer

Trots att jag lovade mig själv att plugga jättemycket idag så har jag tagit det ganska lugnt. Det konstiga är att jag inte ens har ångest över det... kanske beror det på att man behöver sådana här dagar ibland.

Just nu håller jag på att läsa igenom några klasskamraters reportage samtidigt som jag äter kvällsfika. Mys!

En inte allt för produktiv dag

Linnea Järkstig / 12 November, 2012 - 16:58 / Vardag
0 kommentarer

Jag har haft en hel dag på mig att plugga men trots det har jag inte gjort speciellt mycket. Nu i efterhand känns det jobbigt att jag inte fått nått gjort, det betyder att dagen imorgon kommer att bli väldigt jobbig.

Förhoppningsvis orkar jag plugga lite ikväll så att det inte blir en allt för lång dag imorgon. Nu drar jag i alla fall och tränar. Härligt!

Ungkarlsliv

Linnea Järkstig / 12 November, 2012 - 12:11 / Vardag
1 kommentarer

Tittar in i kylskåpet och noterar att jag MÅSTE handla. Jobbigt...

MTV EMA 2012

Linnea Järkstig / 11 November, 2012 - 21:52 / Vardag
0 kommentarer

Varje år. MTV EMA. 2012.

Jag var sjukt rädd att jag skulle missa allt, men jag har precis kommit hem till Sundsvall vilket innebär att jag bara missat en halvtimme. Är sjukt glad eftersom det här är en av årets höjdpunkter. Det är en tradition.

Vad tycker ni om MTV europe music awards? :)

I snökaoset

Linnea Järkstig / 09 November, 2012 - 13:11 / Vardag
0 kommentarer

Igårkväll kom jag hem till Örtstigen. Andra helgen i rad, vilket känns konstigt... Dock var det inte hemlängtan som fick mig att åka hit, utan jag ska faktiskt skriva ett reportage och behöver därför prata med lite människor.

Fast det känns skönt att vara hemma ändå, det gör det nog alltid :)

En enda röra

Linnea Järkstig / 07 November, 2012 - 21:00 / Vardag
1 kommentarer

När man pluggar 99% av sin vakna tid har man inte riktigt tid att städa, diska och handla. Det har resulterat i ett diskberg som är såhääääär högt. Jag orkar inte...

Jag är en skummis

Linnea Järkstig / 07 November, 2012 - 10:24 / Vardag
0 kommentarer

Här sitter jag som en skum person. Jag sitter och observerar människor och dricker en Loka. Klockan tolv är deadline och då ska jag ha skrivit ett A4 med observationer så nu gäller det att vara vaken och se, lukta och känna så mycket som möjligt.

Redigering är ju awesome

Linnea Järkstig / 06 November, 2012 - 22:28 / Vardag
0 kommentarer

Mediespråk och redigering. Massmedierätt. Dagspressredigering. Det är dessa kurser jag läser just nu. Eftersom det är tre stycken samtidigt har jag det väldigt stressigt just nu, men samtidigt har jag fått upp ögonen för något jag tidigare inte trodde. Jag älskar att redigera!

Vad jag tycker är så roligt går inte riktigt att sätta fingret på men det är samma anledning som varför jag älskar att skriva. Att jag får skapa något.

Nu känner jag att jag vill öva hela tiden så att jag blir bättre, dock har jag så mycket annat just nu... förhoppningsvis får jag möjlighet senare. Jag är sjukt taggad på skolan!

Glad padda

Linnea Järkstig / 06 November, 2012 - 18:12 / Vardag
2 kommentarer

Har precis hämtat ut ett paket. Den här gången innehöll det ett supersnyggt fodral till min padda. Nu blir den säkert glad! Det blev i alla fall jag ;)

...

Linnea Järkstig / 05 November, 2012 - 22:54 / Vardag
0 kommentarer

Klockan 10 ikväll kände jag att jag äntligen pluggat tillräckligt, även om jag inte var klar, så gick jag hem från skolan. Helt sjukt egentligen att jag måste plugga hela tiden, fast jag hade ju i och för sig en hel helg ledighet...

Nu sitter jag under ett tjockt och mysigt täcke, äter mormors tunnbröd, har tända ljus och ser på solsidan. Det förtjänar jag! :)

Home sweet home

Linnea Järkstig / 04 November, 2012 - 21:58 / Vardag
0 kommentarer

Nu är jag på väg hem efter en helt otrolig helg i Vilhelmina. Det har varit superkul att träffa släkt och vänner. :)

Dock väntar en jobbig vecka med massor av plugg för att ta igen allt som jag missade i helgen. Hur som helst ska det bli skönt att komma hem och få sova i min egen säng med mina vägglöss. De har säkert saknat mig!

Stenmans

Linnea Järkstig / 02 November, 2012 - 14:02 / Vardag
0 kommentarer

Jag har precis varit och fikat med Gustav och pappa. Det är så mysigt att få umgås lite med familjen, nu känner jag att jag verkligen saknat dem. Det kommer bli jobbigt att åka hem på söndag igen... men nu ska jag njuta av tiden jag har här :)

Julstrul

Linnea Järkstig / 01 November, 2012 - 21:06 / Vardag
0 kommentarer

Har julmys och pysselkväll med Hanna. Vad jag saknat henne! :)

Godmorgon!

Linnea Järkstig / 01 November, 2012 - 10:33 / Vardag
0 kommentarer

Härligt att vakna hemma hos mamma och pappa, det var längesedan. Det känns att jag är hemma när jag kan äta något annat än mackor utan pålägg eller havregrynsgröt till frukost. Idag får jag se vad som händer, måste dock försöka plugga lite i alla fall...- K o n t a k t -