Hem          Vardag         Minnen         Texter         Drömmar & framtid         Resor         Videoinlägg

TBT - Veronica Maggio

Linnea Järkstig / 30 Maj, 2013 - 16:27 / Memories
3 kommentarer

Jag saknar mina underbara vänner hemma i Vilhelmina. Jag önskar att jag kunde hitta på något kul med de snart, som när vi var i Umeå och såg Veronica Maggio.
 
I december 2011 åkte jag och mina fina vänner på en liten roadtrip till Umeå, där såg vi Veronica Maggio. Hon var grymt bra! Efter konserten blev det övernattning och en hel dag med shopping. Jag hoppas att vi gör någonting sådant snart igen.
 
Här står vi och försöker se lika fräsiga ut som en av vakterna på konserten. Han var sjukt rolig och jag tror att han tyckte att vi var minst lika roliga. Haha.
 
När Veronica Maggio kom ut för att ge autografer stod jag och mina vänner där och sjöng "Välkommen in". Hon sa att vi var grymma! Här signerar hon Hannas sjukt stora biceps. 
 
 Nöjd tjej!


 

London calling

Linnea Järkstig / 29 Maj, 2013 - 15:47 / Vardag
2 kommentarer

Nu är det bara 10 dagar kvar tills vi åker till London. Jag är jättepeppad!
I London har vi tänkt att göra massvis med roliga saker, vissa saker som jag och Oscar har gjort förut men som vi tycker att Gustav ska få uppleva och andra saker som ingen av oss gjort förut.
 
Det här är vad vi har tänkt göra:
Madame Tussauds
London Dungeon
Big ben & London eye
Believe it or not
Harry Potter museum
Shopping
Spökvandring i Jack the Rippers fotspår
Se musikalen We will rock you
Gå på Camden market
 
Vi kommer även ha tid över men vi vet inte alls vad vi ska hitta på. Ett besök på Harrold eller Hamley's har vi funderat på men vi vet inte. Är det någon som har något förslag? Någonting som vi har missat?
 

En dag på stranden

Linnea Järkstig / 29 Maj, 2013 - 13:23 / Vardag
0 kommentarer

Det är inte förrän man har spenderat en hel dag på stranden man känner att det är sommar. Nu känns det verkligen att det är sommar.

Här ligger vi och solar, läser, spelar boll och badar. Jag kan inte säga annat än att jag älskar livet!

Dela en Coke med...

Linnea Järkstig / 29 Maj, 2013 - 09:33 / Vardag
0 kommentarer

I går kväll blev det grillning här i Nacksta. De allra flesta grillade såklart mat men jag, Kajsa och Kristin kunde inte låta bli att köpa marshmallows. Godaste!

Det har börjat bli standard att grilla flera gånger i veckan. Men jag klagar inte. Jag vill ju hinna träffa alla så mycket det bara går nu innan sommaren. :)

 

Så ikväll delar jag en Coke med vänner!

Volleyboll

Linnea Järkstig / 28 Maj, 2013 - 23:17 / Vardag
0 kommentarer

Idag spelade vi som är färdiga med uppsatsen volleyboll. Det gick rätt trögt då hälften av oss var skadade, men lite spel fick vi i alla fall till. Jag försökte ta det ganska lugnt med tanke på min muskelinflammation som jag har i armen men det var inte så lätt att ta det lugnt, jag vill ju vinna.
 
Det är verkligen jättehärligt med lite ledighet. Nu känner jag att jag lever.
 
 
 
 

Hemmafru

Linnea Järkstig / 28 Maj, 2013 - 09:16 / Vardag
0 kommentarer

Just nu hänger jag här. I tvättstugan.

Idag tänkte jag tvätta alla kläder, börja packa lite smått och storstäda några rum i lägenheten. Vi får se hur mycket jag okar...

Nu är det ungefär en vecka kvar tills jag åker hem/bort över sommaren. Helt sjukt att jag snart har bott här ett år. Tiden går så snabbt.

Nu tar jag helg

Linnea Järkstig / 27 Maj, 2013 - 14:10 / Vardag
0 kommentarer

Känslan när man tar helg på en måndag. Den är oövervinnlig.

Jag, Lina och Kristin har nämligen skrivit klart vår B-rapport och den ska inte vara inlämnad förrän på fredag. Så därför har jag helg redan nu, på en måndag. Just nu vet jag inte alls vad jag ska hitta på i veckan men jag måste i alla fall storstäda lägenheten, packa och tvätta. Nästa vecka åker jag ju härifrån för sommaren.
 
Jag kommer i alla fall hinna med en hel del kul, hoppas bara att det blir fint väder!

Medelpaddeln, Decadence och bakishäng

Linnea Järkstig / 26 Maj, 2013 - 23:24 / Vardag
0 kommentarer

I lördags var det Medelpaddeln vid universitetet. Det innebar att flera lag paddlade kannot en viss sträcka för att sedan klättra upp i en repstege, ringa i en klocka och paddla tillbaka. Det var spännande, speciellt eftersom vi hade ett journalistlag som tävlade då de blivit anmälda utan att de själva visste om det. Kul!
 
För de allra flesta, inklusive jag, innebar Medelpaddeln att man hade en picknick i solen, tittade på tävlingen och bara levde. Jag fick lite festivalkänsla. Underbart.
 
På kvällen blev det utgång på Decadence. Jag och Linnea var grymma den kvällen, vi var faktiskt överallt och ingenstans. Bästa utgången i Sundsvall hittills.
 

 

Igår blev det en lugn dag och kväll. Vi var några som gick till stan och åt mjukglass, sedan blev det thaimat på förrådet och kvällen avslutades med en film i Kajsas säng.

Allt är en cirkus

Linnea Järkstig / 24 Maj, 2013 - 23:28 / Vardag
0 kommentarer

Trollkarlar, viga tjejer, clowner, galna men starka killar, hästar och katter. Det fanns på cirkusen som jag tittade på ikväll.

Det var ungefär hundra år sedan jag gick på cirkus men det var fortfarande lika roligt. Varför ser man inte sådant oftare?

Roligt med den här var att de hade katter med och att de faktiskt var väldigt gulliga mot dem. Jag har aldrig varit på en cirkus där de haft katter förut. Nu saknar jag Tiger och Kitty...

Efter cirkusen blev det förrådet och lite fest med några från klassen. Den här kvällen får 10 av 10.

Häng i Birsta

Linnea Järkstig / 24 Maj, 2013 - 10:40 / Vardag
0 kommentarer

Hänger på IKEA med Lina, Kajsa, Kristin och Simon. Nu har vi precis ätit frukost och ska snart gå på lite affärer. Vi får väl se hur det går med mitt köpstopp. Haha :p

Intervaller i trappa

Linnea Järkstig / 23 Maj, 2013 - 21:14 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll blev det ett jobbigt intervallpass i trapporna upp till Norra berget. Jag körde allt vad jag hade upp och sedan gick jag ner. Det blev upp och ner fem gånger.

Jag ska försöka köra det här passet en gång i veckan, åtminstone tills jag lämnar Svallet för sommaren.

Nya flatforms

Linnea Järkstig / 23 Maj, 2013 - 14:14 / Outfit & shopping
2 kommentarer

Nu känns det som att jag bara skriver om shopping här. Men måste få säga att jag fick hem världens grymaste skor idag. Jag är jättenöjd!
 
Jag har redan ett par svarta flatforms men har länge velat ha ett par vita. På mitt svarta par har sulorna börjat gå sönder så jag hoppas att dessa från Nelly har bättre kvalitet. Nu längtar jag tills det blir fint väder, då ska jag inviga mina nya favoritskor. :)
 

TBT - Min förra garderob

Linnea Järkstig / 23 Maj, 2013 - 10:19 / Memories
1 kommentarer

Ibland när jag öppnar min garderob får jag sådan ångest. Lådorna är verkligen så proppfulla att de knappt går att dra ut och när jag väl fått ut dem så är det i princip omöjligt att dra in dem igen. Det har resulterat i att stora delar av min garderob ligger utslängd på bord och golv inne i sovrummet, vilket är sjukt jobbigt.
 
Jag saknar min förra garderob som jag hade hemma hos mamma och pappa. Det var mitt favoritrum i hela huset och där kunde jag sitta i timmar när jag kände mig ledsen eller bara lite nere. När jag inte hade något att göra kunde jag alltid gå in dit och prova nya klädkombinationer eller städa lite.
 
I min kära garderob hade jag plats med alla mina kläder och lite till. Den var färgglad och livade alltid upp innan det var dags att ta bussen till skolan. Jag saknar den.
 
 
 
Jag måste poängtera att det var väldigt länge sedan jag tog bilderna.

Bästa köpet

Linnea Järkstig / 22 Maj, 2013 - 21:51 / Vardag
0 kommentarer

Hade bara ett möte på skolan idag så det blev en kort dag. Innan skolan hade jag sjukt tråkigt så jag förvånade mig själv genom att städa lite. Även efter skolan kände jag mig rastlös så för att undvika att städa ännu mer gick jag en trappa upp och tänkte att jag skulle störa Kajsa.
 
Jag och Kajsa bestämde oss för att gå till stan och kolla lite på alla studenter som tagit på sig sina studentmössor idag på mösspåtagningen. Efter att vi kikat lite på alla människor gick vi in på New Yorker. Jag tänkte fönstershoppa lite eftersom jag har köpstopp, men trots det kom jag hem med världens bästaste jacka.
 
Denna kommer att användas flitigt. Är sjukt nöjd!

Detta oändliga rapportskrivande

Linnea Järkstig / 21 Maj, 2013 - 15:40 / Vardag
0 kommentarer

Varje dag skriver jag tillsammans med Lina och Kristin på B-rapporten. En studie i genus då vi tittar på könsfördelningen på Aftonbladet.se och Dn.se. Det har varit väldigt spännande och lärorikt. Men nu har vi kommit så långt att vi i princip är klara, det är jobbigt då vi hela tiden måste jobba om våra tidigare texter. Nu vill man ju bara bli klar!

I morgon har vi förhoppningsvis vårt sista möte med handledare och sedan är det inte mycket var. Nu gäller det att hålla ut.

Ny design

Linnea Järkstig / 20 Maj, 2013 - 17:22 / Vardag
2 kommentarer

Som ni säkert märkt har jag en ny design på bloggen. Jag är super nöjd!
Men frågan är... vad tycker ni? :)

Min insta-vecka

Linnea Järkstig / 19 Maj, 2013 - 19:09 / Instagram
0 kommentarer

 
    
    
1. Läst massor ur boken. 2. Frukost buffé med tjejerna. 3. Mer god frukost.
4. Har solat i princip varje dag. 5. Hängt vid sjön. 6. Ätit ute i solen.

Ett dygn i sommarstugan

Linnea Järkstig / 19 Maj, 2013 - 13:28 / Videoinlägg
1 kommentarer

Jag har gjort en film från vårt dygn i Kajsas sommarstuga. Enjoy!

ESC i salongen

Linnea Järkstig / 19 Maj, 2013 - 00:49 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll blev det Eurovision song contest med flera vänner ur klassen. Vi satt i Jonathans rum, även kallat salongen. På väggen över soffan satt en fruktansvärd poster om att Ångestklubben är sämst. Jag blev ledsen... haha.

Hur som helst vann rätt bidrag. You go Emmelie de forest!

Road trip till Kajsas stuga

Linnea Järkstig / 18 Maj, 2013 - 19:54 / Vardag
0 kommentarer

I helgen blev det roadtripp med tjejerna till Kajsas sommarstuga. Det var ett jättemysigt och roligt dygn som bjöd på ett och annat. Jag är lycklig över att ha fått lära känna dessa människor. De är bäst!
Det första vi gjorde när vi kom fram var att byta om till bikini för att lägga oss på altanen och sola. Nu känns det att det är sommar.
 
Sedan blev det grillmiddag i kvällssolen. Bästa grillkvällen i år hittills.
 
Därefter gick vi in, spelade Rappakalja och åt glass. Jag var uppriktigt bäst på spelet, inte för att jag kunde hålla masken utan snarare för att jag dog av skratt på i princip varje ord som lästes upp. Så ingen hade i alla fall någon aning om vilken som var min lapp. :)
 
Imorse tog vi vara på vädret och var uppe i tid. Det blev ännu mera solning och dessutom vågade vissa av oss hoppa i och bada. Grymt!
Under hela resan sa vi att vi var på en reehab så innan vi åkte passade jag, Evelina, Linnea och Tilde på att göra lite yoga, ha ett utvecklande gruppsamtal och lyssna på vågorna som slog mot bryggan. Haha. Linnea tyckte det var fridfullt! :)
 

Fota i London

Linnea Järkstig / 18 Maj, 2013 - 10:22 / Resor
0 kommentarer


 
Några bilder tagna av mig från min senaste Londonresa 2011.
Jag längtar verkligen hur mycket som helst tills jag, Gustav och Oscar åker till London. Det är inte så länge kvar nu... bara 21 dagar.
Som ni vet har jag redan varit där två gånger, men under den här resan har jag tänkt att fota lite mer än vad jag gjort tidigare. Jag tittar hela tiden på inspirationsbilder och funderar på vilka platser jag vill åka till, dock känns det som att mycket kommer bli likadant som mina tidigare resor.
Har ni några tips på var vi kan åka? Och på vad som kan vara roligt att fota i London?
 

TBT - När jag var cool

Linnea Järkstig / 16 Maj, 2013 - 12:03 / Memories
1 kommentarer

Under min tid på högstadiet trodde jag uppriktigt att jag var en av de coolaste tjejerna i världen.
Jag ägnade mycket tid åt att fota mig själv på vad jag tyckte var coola sätt och jag ville se så rockig/emo/söt ut som det bara gick. Min dröm var att bli rockstjärna med min Hellokittygitarr, i alla fall om jag var tvungen att lägga hockeykarriären på hyllan.
Jag saknar faktiskt den här tiden lite... det var en period i livet då jag inte alls brydde mig om vad folk tyckte/tänkte om mig. Jag bara körde på mitt eget sätt och gjorde vad jag ville. Det var härligt!
Det var också under den här tiden jag träffade Oscar. Mina 14 - 16 år var fantastiska!
 

Frukost

Linnea Järkstig / 15 Maj, 2013 - 18:07 / Vardag
1 kommentarer

Jag, Kristin och Lina träffades på Ica 09.00 för att handla till världens godaste frukost. Det blev nybakt bröd, vattenmelon, päron, grönsaker och juice. Alltså en supergod och väl behövd frukost som start på pluggdagen. Så här borde man börja varje morgon!

Vilhelmina vs Åsele

Linnea Järkstig / 15 Maj, 2013 - 11:53 / Vardag
0 kommentarer

När jag var hemma i helgen tittade jag tillsammans med mamma och pappa på Gustavs fotbollsmatch. Det var roligt och jag blev faktiskt rätt inne i matchen även om det var lite kyligt och jobbigt att sitta still. Fast kanske var det för att de spelade mot Åsele, då är det alltid viktigt att Vilhelmina vinner.
Killarna vann med 4-0 och Gustav gjorde faktiskt 2 mål. Stolt syster!

Kvällens träning

Linnea Järkstig / 14 Maj, 2013 - 20:54 / Vardag
0 kommentarer

8,5 km löpning plus styrka i överkropp blev kvällens träning. Det är alltid lika härligt att träna och känslan efteråt är underbar.
Extra härligt är det att komma ut i det fina vädret när man har suttit inne och skrivit på B-uppsatsen hela dagen.

Grillkväll i stugan

Linnea Järkstig / 14 Maj, 2013 - 17:30 / Vardag
0 kommentarer

Det är inte förrän man är hemma man inser hur mycket man saknar familjen, vännerna och släkten. När jag väl åkt hem känns det alltid lika jobbigt att åka tillbaka, även om det rullar på och jag trivs hur bra som helst hemma i Svallet.
I lördags blev det grillmiddag i stugan med familjen och farmor och farfar. Mys! Efter middagen var det tänkt att vi skulle inviga vår badtunna men pappa råkade tydligen elda "på fel sätt" så vattnet blev bara 30 grader...
Bortsett från det kalla vattnet i badtunnan var min lilla resa hem jättebra. Jag åt god mat, träffade fina människor och fick vara lite ledig. :)

Sista timmarna hemma

Linnea Järkstig / 13 Maj, 2013 - 10:23 / Vardag
0 kommentarer

Jag tycker att det är tråkigt när man måste spendera sina sista timmar hemma med att plugga... bara för att jag var ledig i torsdags har jag massor att ta igen. Nu sitter jag och kodar artiklar för vårt lilla forskningsprojekt.

Sedan blir det att bila till Svallet hela eftermiddagen. Jag är lite nervös över att köra helt själv men det ska nog gå bra.

Tillbaka i Villis

Linnea Järkstig / 11 Maj, 2013 - 21:11 / Vardag
0 kommentarer

Jag lever. Jag är hemma i Vilhelmina och mår toppen. Igårkväll blev det en sleepover med Hanna och Isabell, jag har saknat de sjukt mycket.

Ikväll blev det grillat och bad i badtunnan med familjen och farmor och farfar.

Jag vill nog aldrig åka hem till Svallet igen, åtminstone inte nu när jag det så bra här hemma.

Ännu mer grillning

Linnea Järkstig / 07 Maj, 2013 - 22:30 / Vardag
1 kommentarer

Ikväll blev det också en grillkväll, även om jag inte grillade någonting. Jag kan inte få nog av sådana här kvällar, det är det bästa man kan göra efter att ha ägnat en hel dag åt att skriva rapport.

Bästa måndagskvällen

Linnea Järkstig / 06 Maj, 2013 - 21:56 / Vardag
1 kommentarer

Ikväll hade jag tänkt att träna men när jag hörde att flera ur klassen var ute och grillade kunde jag inte låta bli att gå dit istället. Det blev alltså ännu en kväll utomhus med sköna människor. Härligt!

Eftersom jag kom sent blev det mest prat, en liten tävling i att kicka fotboll och dessutom lyckades vi vinna två matcher i kubb mot några sjuksyrror. Sjukt bra att vi fortsätter att leverera.

60 min PW

Linnea Järkstig / 06 Maj, 2013 - 08:23 / Vardag
0 kommentarer

Imorse blev det en timmes powerwalk i det fina och varma vädret. Härligt.
Nu försöker jag komma tillbaka efter den alldeles för långa förkylningen som jag har haft. Så nu kör vi!

Min helg

Linnea Järkstig / 05 Maj, 2013 - 23:56 / Vardag
0 kommentarer

I helgen har Oscar varit här på besök. Vi har inte träffats på mer än en månad så det var verkligen på tiden att han åkte hit till Svallet. Jag har saknat honom jättemycket!
Det blev en sväng till Birsta, glass på stan, prommenad till Sidsjön och en hel del Playa del sol. Med andra ord har det varit en mycket lugn helg, härligt.
Nu vet jag inte när vi kommer träffas nästa gång, kanske blir det inte förrän vi ska åka till London i juni. Det känns lite jobbigt... men då får vi i alla fall göra någonting kul tillsammans. Jag är peppad.
Världens finaste!
 

Min insta-vecka

Linnea Järkstig / 05 Maj, 2013 - 19:18 / Instagram
0 kommentarer

     
    
Kårslaget. Ångestplugg. Pizza. Grillning. Tidningskändis.

Vägglusen

Linnea Järkstig / 05 Maj, 2013 - 13:44 / Vardag
0 kommentarer

Det är roligt när man öppnar söndagstidningen och ser sig själv på sidan 6-7. Jag är nämligen med i Sundsvalls tidning idag.
Jag är med i en artikel om vägglöss och berättar lite om hur det var att ha det. Det är en tid jag aldrig kommer att glömma och det verkar som att jag kommer att vara vägglusen för alltid.
Vägglusen är ett namn som några klasskompisar kallade mig. Haha.

Pluggar sönder

Linnea Järkstig / 02 Maj, 2013 - 14:14 / Vardag
0 kommentarer

Har tenta om 24 timmar. Nu gäller det att lära sig allt så att jag slipper omtenta. Kommer vara härligt när jag äntligen är klar, vill ha imorgon nu.

Vill fota!

Linnea Järkstig / 01 Maj, 2013 - 20:45 / Djur
0 kommentarer

Jag sitter och tittar på gamla foton som jag tagit på Lillans hund Bonnie. Jag är ganska nöjd över bilderna även om jag känner att jag utvecklats rätt mycket sedan jag tog dessa på påsken 2012.
Nu är jag sjukt peppad på att fota lite, men jag har verkligen noll inspiration och vet inte alls vad jag vill fotografera. Har ni några tips på vad man kan fotografera när det känns som att man verkligen inte har någonting att fota? :)
 

Valborg

Linnea Järkstig / 01 Maj, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Igår vann mitt lag Kjörken Kårslaget. Helt fantastiskt att JFS (Journalist föreningen Sundsvall) tog hem första platsen eftersom det här var första gången vi deltog. :)
På dagen blev det massor med tävlingar som kasta boll i hink, hinderbana, man skulle veta namnet på kändisar, kasta ägg m.m. Men pricken över i:et var att det kom så mycket folk från vår klass för att heja och chilla. Det var grymt!
Efter prisutdelningen begav vi oss till Linnea för att grilla. Det var bra uppslutning, god mat och trevligt folk. Även om jag var väldigt trött, bakis och opepp sedan dagens festligheter...
Jag hade i alla fall en grym Valborg som jag gärna gör om nästa år igen! :)
Kjörken med gulddunken!


- K o n t a k t -