Hem          Vardag         Minnen         Texter         Drömmar & framtid         Resor         Videoinlägg

När solen går ner

Linnea Järkstig / 28 Februari, 2013 - 19:43 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll färgar jag håret, lyssnar på asfet musik och packar. Imorgon bär det av till Umeå för festligheter med vänner, bästa vän och pojkvän. Det kommer super!

Världens ände

Linnea Järkstig / 27 Februari, 2013 - 14:22 / Vardag
1 kommentarer

Är påväg hem från världens ände, Kvissleby. Vår uppgift för idag och imorgon var att åka till den byn och göra ett inslag. Det var en liten utmaning eftersom det är rätt dött, men lite senare började rullatorerna rulla fram och alltså lite människor att prata med. Trevligt.

Blev även thaimat med Evelina, Linnea och Stina. Med andra ord, en bra dag.

Traditioner

Linnea Järkstig / 26 Februari, 2013 - 22:46 / Vardag
0 kommentarer

Radioinslaget gick så där. Blev inte riktigt nöjd. Hoppas det går bättre i morgon.

Förutom att vara på skolan, se onödigt mycket Gossip girl (borde göra annat) och laga mat har jag chillat med tjejerna ikväll. Vi träffades alla åtta, vilket händer ytterst sällan, bäddade ner oss i Kajsas säng och åt fruktsallad till sista avsnittet av Svenska Rivieran. Härligt!

Vad ska jag nu göra på tisdagar? Nu när det programmet är slut...

Hur som helst har jag haft en liten julafton hos mig ikväll. Det får ni veta mer om imorgon. :)

Klipp klipp klipp

Linnea Järkstig / 25 Februari, 2013 - 22:42 / Vardag
0 kommentarer

Just nu sitter jag och klipper lite radio eftersom jag började med mitt första radioinslag idag. Känns faktiskt lite svårt om jag ska vara ärligt, jag har aldrig varit den som valt radio framför musik så det är en riktig utmaning.
Det går skit just nu. Jag är inte nöjd med mina intervjuer och allt känns så tjatigt. Allt känns ostrukturerat och oplanerat. Men jag tröstar mig själv genom att säga: Linnea man kan ju inte vara världsmästare första gången.
Hur som helst hoppas jag att mitt inslag som jag ska göra på onsdag och torsdag blir bättre. Jag ska se till att det blir bättre. Mycket bättre.

I miss

Linnea Järkstig / 24 Februari, 2013 - 21:13 / Djur
1 kommentarer

Jag saknar min finaste kissekatt.

Bästa

Linnea Järkstig / 22 Februari, 2013 - 15:38 / Vardag
0 kommentarer

Bästa klassen. Bästa festen. Bästa filmen.
 

Radiotjejen

Linnea Järkstig / 21 Februari, 2013 - 22:57 / Vardag
0 kommentarer

Vi har börjat med radio på skolan nu. Det känns så klart spännande och roligt men samtidigt lite svårt eftersom jag aldrig provat det tidigare.

Dagen har bestått av ett studiebesök på Sveriges radio för att se hur de arbetar och hur det ser ut. Dessutom har vi fått lära oss redigeringsprogram och hur man använder en ljudsugare. Kul!

Svenska Rivieran

Linnea Järkstig / 19 Februari, 2013 - 22:18 / Vardag
0 kommentarer

Ikväll har jag haft en helkväll med mina favorittjejer. Vi har ätit tacobuffé på Biteline, sett Svenska Rivieran och Maria Montazami. Med andra ord en toppen tisdag som inte kunde bli bättre! :)

Vi hade även vår sista tvlektion idag. Det kändes ganska tråkigt men samtidigt ska det bli roligt att börja med radio imorgon.

TV-inslag om rånet

Linnea Järkstig / 18 Februari, 2013 - 23:33 /
4 kommentarer

Gymnasiekillar fångade rånaren

Linnea Järkstig / 18 Februari, 2013 - 18:25 / Vardag
0 kommentarer

Jag, Linnea och Marcus var lite deppade idag. Vi hade inte hittat någon grej för vårt tv-inslag och vi visste inte alls vad vi skulle göra. Det var då vi råkade springa på ett rån.

Idag var det några killar som lyckades fånga två män som rånade en butik och vi hann dit strax efter händelsen. Vi intervjuade polis och en av killarna och stod bland alla Sundsvallsreportrarna. Det var roligt att vi äntligen fick hitta en riktig grej och jag kan säga att vi är väldigt nöjda. :)

Resultatet får ni senare ikväll. Det tar ett tag att ladda in.

Bloopers

Linnea Järkstig / 17 Februari, 2013 - 19:16 /
0 kommentarer

Lite bloopers som blev efter min klass första TV-inslag.

Mitt första nyhetsinslag

Linnea Järkstig / 15 Februari, 2013 - 14:04 / Vardag
0 kommentarer

Mina gruppkamrater är ute på intervju medan jag sitter ensam i redigeringsrummet och försöker pussla ihop allt. Det går ganska bra faktiskt, även om det är vårt första nyhetsinslag.
Trots att vi har gjort många fel och misstag så är jag ganska nöjd. Det är ju av snedstegen som man lär sig, så nästa gång blir det bättre! :)

Alla <3 dag

Linnea Järkstig / 14 Februari, 2013 - 22:26 / Vardag
0 kommentarer

Igårkväll hämtade jag ut ett paket på ICA. Jag visste inte vad som fanns där i, så jag blev väldigt förvånad.
Jag trodde aldrig att det skulle vara en present... men det var det!
Tack mamma för ett gulligt alla <3 dag firande. Kram.
Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag! Godnatt :)

Deadline klockan 17

Linnea Järkstig / 13 Februari, 2013 - 15:41 / Vardag
2 kommentarer

Nu börjar det bli stressigt. Deadline är klockan 17 och vi har inte ens börjat med våra bloopers. Vill ni se hur mitt inslag blev sen när det är klart?

TV hela dagen

Linnea Järkstig / 13 Februari, 2013 - 13:37 / Vardag
0 kommentarer

Hela morgonen har tillbringats antingen framför eller bakom kameran. Vi har nämligen varit ute och gjort en ståuppa, när reportern står framför kameran och rapporterar. Det var kallt, men jättekul!
Nu ska vi redigera ihop allting och dessutom kolla på våra bloopers. Det lär ha blivit en hel del. ;)

En riktig fettisdag

Linnea Järkstig / 12 Februari, 2013 - 23:26 / Vardag
0 kommentarer

Som har har längtar efter semlor... det går knappt att beskriva. Därför har jag och tjejerna frossat hela dagen, först en semla på skolan och därefter en sen våffelmiddag. Gott!

Jag vet inte riktigt hur det fungerar, men det lär bli en del fasta en tid framöver. Jag kunde nämligen inte gå och lägga mig tidigare än såhär eftersom jag mår så illa. Men det är ju bara fettisdag en gång om året. ;)

WWW

Linnea Järkstig / 11 Februari, 2013 - 22:52 / Vardag
0 kommentarer

Hela helgen har spenderats på hemmaplan, i Vilhelmina. En av mina bästa vänner, min klasskompis Kristin följde med och fick uppleva det stora och omtalade WWW för första gången. Med andra ord har det varit en toppenhelg då jag fått visa mitt kära hem, träffa vänner och familj. Längtar redan tills nästa gång jag åker hem och tills jag kan vara där ett längre tag.

Hur som helst har vi börjat med TV i skolan idag. Vi har fått känna på kamerorna och testa redigeringsprogram för att i veckan kunna göra två inslag. Jag är taggad!

Skapade lite smycken

Linnea Järkstig / 07 Februari, 2013 - 11:14 / Smyckestillverkning
0 kommentarer

För ett tag sedan satt jag och pysslade i princip en hel dag. Det resulterade i att jag skapade en hel del smycken och att jag fick upp ögonen för smyckestillverkning igen. Härligt!
Nu har jag beställt en hel del material, så nu ska jag försöka komma igång igen. Är så taggad. Just nu åller jag på lära mig att skapa lite andra smycken än vad jag brukar göra, vilket är roligt även om jag inte kommer sluta med mina lersmycken.
 
Så här blev två av alla armbanden jag skapade. Vad tycker ni? :)
Nu

Härliga sovmorgon

Linnea Järkstig / 07 Februari, 2013 - 08:44 / Vardag
0 kommentarer

Vår lektion idag blev väldigt förkortad, eftersom hon vi skulle träffa ska vara med på Uppdrag granskning nästa vecka. Vi får nämligen börja 13.15. Därför ser jag till att ta en härlig frukost på sängen tillsammans med Serena, Blair, Nate, Dan och Chuck. Gossip girl!
Jag måste ju passa på när jag kan :)

Köper gratis skor

Linnea Järkstig / 06 Februari, 2013 - 18:20 / Vardag
0 kommentarer

Shoppaholic som jag är råkade jag beställa ännu ett par skor. Ett par jättehöga och silvriga, perfekt till sommaren!
Fast egentligen gör det ingenting eftersom de var helt gratis. Härligt!
Skorna kunda jag "köpa" helt gratis eftersom jag är med i en hemsida som heter Members och där kan man lätt samla ihop pengar genom att bjuda in sina vänner.
Vill ni vara med? Det är bara att kommentera er epostadress så bjuder jag in er. Då får ni direkt 50 kronor att handla för. Superbra!
Just nu finns det produkter från Nelly shoes, Club L, Elise Ryan och många fler.
 
Dessa beställde jag! :)

Diarienummer och myndigheter

Linnea Järkstig / 06 Februari, 2013 - 13:36 / Vardag
0 kommentarer

Hela förmiddagen har jag och Linnea sprungit omkring till olika myndigheter och försökt få tag på allmänna handlingar. Det har faktiskt varit ganska svårt...

Nu har vi fått tag på en dom som vi ska skriva en artikel om. Detta har vi gjort förut så det ska nog gå bra :)

Följ mig på Vine

Linnea Järkstig / 06 Februari, 2013 - 08:18 / Vardag
0 kommentarer

Har ni hört talas om Vine?
En ny app som fungerar som Instagram fast istället för att ladda upp bilder så spelar man in filmer. Hur enkelt som helst och dessutom superkul!
 
 
Ladda ner appen. Skapa ett konto. Följ Linnea Jarkstig. Ladda upp filmer. Gilla mina filmer.

Bildjournalistik

Linnea Järkstig / 05 Februari, 2013 - 17:53 / Vardag
0 kommentarer

Anledningen till varför jag längtade så mycket till idag var för att vi hade bildjournalistik idag! :)
Är det någonting som jag tycker är kul så är det att fota, även om jag inte tar mig tid att göra det så ofta. Dock ska jag köpa en ny kamera, tror jag ska beställa den nästa vecka, så nu ska jag verkligen försöka bättra mig. Jag vill bli duktig på att fota!
Hur som helst fick vi inte fota någonting idag, vilket var tråkigt men samtidigt lite skönt eftersom det var snökaos ute. Vi satt mest bara och pratade om bilder och vad man ska tänka på. Men det var faktiskt ganska härligt med ett avbrott från skrivandet, att få titta på någonting annat ett tag.

Effektivt

Linnea Järkstig / 04 Februari, 2013 - 21:57 / Vardag
1 kommentarer

Helgen har varit superbra. Oscar har varit här och vi har varit med mina vänner. :)

Idag har jag haft en riktig "Linnea det är måndag du måste vara effektiv så veckan blir bra" dag. Vilket innebär att jag varit i skolan, pluggat, tränat och gjort sådana där saker som man gör när man känner att man vill göra något vettigt.

Hur som helst så längtar jag till imorgon, det kommer bli en bra dag! :)- K o n t a k t -